CAAHT studio | Bank St Alteration & Addition
17208
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17208,page-child,parent-pageid-16546,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

BANK ST VILLA ALTERATION & ADDITION

completed 2016

Alteration & addition to an existing Mount Eden villa located in the residential 5 zone.  This project involved the replacement of an existing rear addition which was poorly laid out with a new open plan kitchen and dining space with generous connections to a north facing deck.   A bathroom, laundry and separate sitting room complete the new addition, which was kept in a traditional villa style on the exterior, including a new rear entry porch.

 

Alterations to the existing villa gave improved internal access to the original grand living room, and a new ensuite and walk-through wardrobe feature in the main bedroom suite.

 

The clean lines of the rich timber veneered cabinetry in the kitchen & crisp white cabinetry of the laundry & wardrobes contrast the more traditional pressed metal ceilings & trim of the villa’s interior, with the bathrooms adding a modern aesthetic to the house.

 

Photos by Dave Olsen photography

Awards: Highly Commended – TIDA NZ Architect – Designed Kitchen

Highly Commended – TIDA NZ Architect – Designed Bathroom